TERVETULOA

Koirat ja yleensäkkin eläimet ovan kuuluneet elämääni aina. Syntymästä asti vanhemmillani on ollut koira/ koiria sekarotuinen sekä usempi saksanpaimenkoira. Lapsuuteeni ja nuoruuteeni on kuulunut vanhempieni koirien lisäksi kaneja, kaloja sekä kilpikonna. Olin myös kova heppatyttö nuorempana. Kuitenkaan kovankaan kinumisen kanssa en omaa koiraa kotona asuessa saanut, vaan äitini on sanonut, että 
”sä voit hankkia niin paljon koiria kun haluat, kun asut omassa asunnossa”.

Kun muutin omaan asuntoon, aloin miettimään koiran hankkimista. Muutaman vuoden ajan kävin läpi useita eri rotuja. Alusta asti listalta löytyi kiinanharjakoira.
Kuinka naku harjakoira voikaan olla samalla niin ”ruma” ja kuitenkin niin kaunis. Vuonna 2003 toukokuussa olin päättänyt hankkia naku tytön itselleni ja sellainen löytyikin yllättävän läheltä. 24.5. elämääni saapui ensimmäinen harjakoira tyttönen Cici (Camelina’s Mariquita). Pieni lehmä läikikäs naku tyttö, jonka sisaret pomppivat päälläni ja kiskoivat vaatteitani, mutta itse katsoi pediltään sen näköisenä että
”ton mukaan mä en ainakaan lähde”.

Alun perin en kasvattamista edes ollut harkinnut taikka näyttelyissä käymistä.
Koska Cici tuli minulle sijoitukseen, päätin lähteä kasvattajan mukaan katsomaan näyttely touhua. Cicin ja minun ensimmäinen näyttely kerta olikin kaiken alku. Kääpiökoirien päänäyttelyssä Kaivopuistossa Helsingissä menimme pentukehään sijoituksena VSP ja KP.

Näyttely kärpänen ja harjakoira kuume kasvoi. Laumaani on tämän jälkeen tullut lisää koiria jopa ulkomailta asti. Näyttelykehiä koluttu välillä tiheämpäänkin tahtiin.
Päätin käydä kasvattajan peruskurssin sekä kasvattajan jatkokurssin jonka jälkeen anoinkennel nimen Tapi-Tapi ja sain sen vuonna 2005. Vuonna 2006 näki päivänvaloa ensimmäinen Tapi-Tapi pentue.

Suomen Kennelliiton jäsen olen ollut vuodesta 1996. Olen myös Suomen Kääpiökoirayhdistyksen,  Suomen Kiinanharjakoirat ry:n, Harjakoira harrastajien sekä Saksanpaimenkoiraliitto ry:n jäsen.

Tavoitteeni on kasvattaa hyväluontoisia, terveitä, terverakenteisia ja rotumääritelmän mukaisia kiinanharjakoiria. Pyrin jokaisella yhdistelmällä antamaan oman panokseni rodun hyväksi. Jokainen koirani on kuitenkin ennen kaikkea rakas perheenjäsen.

Jos sinulle tulee mieleen kysymyksiä rodusta, koiristani taikka muusta, niin ota yhteyttä. Vastaan mielelläni osaamisen mukaan ja jos jotain en tiedä, niin otan selvää. 
Toivottavasti viihdyt sivuillani ja kirjoitat tervehdyksesi vieraskirjaani!

Kiitos koirieni kasvattajille ihanista koiristani.

Kiitos valtavasti kasvattieni omistajille ihanista kodeista.
Kiitos kaikille, jotka ovat neuvoneet ja auttaneet koira-asioissa.
Kiitos hauskasta näyttely seurasta kaikille.
Valtavan suuri kiitos vanhemmilleni koiravahtina olemisesta.
Paljon on opittu, mutta paljon vielä opittavaa.

- Taru