CAMELINA'S RAVISHING RONJA "RONJA"

* 27.4.2005 – 28.5.2010

 

 

Ronja oli ikuinen pentu ja näytti Barbikoiralta. Ronja oli aavistuksen pehmeä, mutta se ei mitenkään vaikuttanut sen elämään. Ronja on Demin pikkusisko. Ronja nautti, kun se otetaan syliin ja rapsutetiin. Yleensä silloin se painoi päänsä rintakehänpäälle. Hyvin huomaamaton pikkutyttö joka tyytyi osaansa. Ei valitanut mistään vaan nautti pienistä asioista. Ronja rakasti juoksemista pitkin nurmia kavereidensa kanssa. 
 
Ronjan kanssa käytiin muutamat kerrat näyttelyissä. Menestystä ei niinkään tullut, mutta parikilpailussa Tapi-Tapi My Little Ponyn ”Daisyn” kanssa pari oli voittamaton.

Ronjalla alkoi vatsa pyöristyä muutamien viikojen aikana. Mitään muita oireiluja ei kuitenkaan päällepäin näkynyt. Ronja tutkittiin Turun eläinsairaalassa.

Tulos oli lohduton. Ronjalta löytyi ultrassa etuvatsasta suuri onteloinen kasvain.
Se vaikutti olevan lähtöisin pernasta eikä normaalia pernakudosta löytynyt lainkaan. Kasvain oli halkaisijaltaan n.8cm kokoinen ja painoi jo etuvatsan elimiä.
Kasvain oli voimakkaasti lokeroinen.

Löydökset viittasivat voimakkaasti hemangiosarkoomaan joka on verisuinen sisäpinnasta alkunsa saava pahanlaatuinen kasvain. 
Leikkaus ei olisi auttanut asiaan. Ronja olisi jopa saattanut kuolla leikkauspöydälle.

Eläinlääkäri totesi, että eutanasia mahdollisimman pian olisi ainut ratkaisu. 
Ronja nukutettiin ikiuneen syliini 28.5.2010.
Lepää rauhassa pieni ponikoirani. Pieni koira, rakkaat muistot, suuri suru.